Familiereis Zuid-Afrika maken

Hoe geweldig is het om een familiereis Zuid-Afrika te maken? Het is een van de dingen die de meeste mensen op hun bucketlist hebben staan. Zuid-Afrika heeft natuurlijk ontzettend veel te bieden zowel qua flora als qua fauna. Je kunt tijdens een familiereis naar Zuid-Afrika genieten van mooie citytrips naar Johannesburg, Kaap de goede Hoop, Kaapstad, de Tafelberg beklimmen, Robbeneiland bezoeken, maar je kunt ook kiezen voor een geweldige safari in het Nationaal Krugerpark of gaan kijken op Boulders Beach waar op een zandstrand een pinguïnkolonie rondloopt. Kortom, teveel om op te noemen. Hoe geweldig is het niet om zo’n indrukwekkende reis te maken met je eigen gezin, een echte familiereis Zuid-Afrika!

The Big Five

Bij heel veel mensen staat het zien van de “The Big Five”, oftewel de grote vijf bovenaan op de bucketlist. Een familiereis Zuid-Afrika is de uitgelezen kans om met in het gezelschap van je eigen familie deze vijf giganten te zien. In het Krugerpark vind je alle vijf de dieren van de grote vijf, bestaande uit het luipaard, de leeuw, de olifant, de neushoorn en de buffel. In het Krugerpark leven enorm veel verschillende zoogdiersoorten, maar liefst 147, 114 soorten reptielen, 227 vlinder- en ruim 500 vogelsoorten. Naast de grote vijf leven ook de kleine vijf in het Krugerpark, dit zijn de neushoornkever, de olifantspitsmuis, de mierenleeuw, de roodsnavelbuffelwever en de panterschildpad. Een familiereis naar Zuid-Afrika met een bezoek aan het Krugerpark staat dus garant voor hele bijzonder ervaring waarbij je zeer veel verschillende dieren in hun natuurlijke habitat kunt bewonderen.

Enkele voordelen van een familiereis Zuid-Afrika

Naast het feit dat Zuid-Afrika je de gelegenheid biedt om volop te genieten van de uitgebreide flora en fauna zijn er ook nog een paar extra voordelen. Een van die voordelen is dat in Zuid-Afrika ook Nederlands wordt gesproken. De Nederlanders hebben in 1652 voet aan wal deze in Zuid-Afrika en hebben een grote invloed gehad op de ontwikkeling van het land. Je kunt hier nog veel sporen terugvinden van de Nederlandse cultuur. Zo lijkt het Afrikaans erg op het Nederlands en zijn er ook veel Nederlandse plaats- en straatnamen. Je kunt je er dus ook in het Nederlands verstaanbaar maken, en mochten de mensen geen Nederlands spreken, dan spreek ze wel Engels. Daarnaast is er in de zomer geen tijdsverschil en in de winter maar een uurtje. Geen tijdsverschil betekent dus ook geen jetlag, des te optimaler kun je genieten van jouw familiereis naar Zuid-Afrika.

Reis zelf uitzoeken of georganiseerde reis boeken

Het is natuurlijk mogelijk om jouw reis volledig zelf uit te stippelen en te boeken. Maar omdat het plannen van een familiereis Zuid-Afrika veel georganiseer is, is het ook zeer aantrekkelijk om een volledig georganiseerde reis te boeken. Er is zo’n divers aanbod. Bovendien bestaat er altijd de mogelijkheid om jouw reis helemaal naar jouw eigen wensen te laten samenstellen. Het gaat immers om een uitzonderlijk mooie en indrukwekkende reis. Een echte vakantie die je gemaakt wilt hebben, een werkelijke bucketlist reis!

Wil je graag wat hulp bij het organiseren van een familiereis Zuid-Afrika? Vraag dan Travelnauts om hulp!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *