Kamperen op de Veluwe met je hond? Leuke tips en campings

Kamperen op de Veluwe is een geweldige manier om te genieten van de prachtige natuur en de rust die deze regio te bieden heeft. En wat is er nu leuker dan je trouwe viervoeter meenemen op je kampeeravontuur? De Veluwe, met zijn uitgestrekte bossen, heidevelden en talloze wandelpaden, is een ideale bestemming voor een vakantie met je hond. In dit artikel delen we leuke tips en geven we je advies voor een camping Veluwe met hond waar je kunt genieten van een kampeervakantie met je harige vriend.

De Veluwe: Een paradijs voor natuurliefhebbers

De Veluwe, gelegen in het midden van Nederland, staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid. Hier zijn enkele van de hoogtepunten van deze regio.

 1. Nationaal Park De Hoge Veluwe

Dit nationale park biedt uitgestrekte bossen, heidevelden en open landschappen. Je kunt hier urenlang wandelen met je hond en genieten van de diversiteit aan flora en fauna.

 1. Kroondomein Het Loo

Dit koninklijke domein heeft prachtige bossen en uitgestrekte velden. Houd er rekening mee dat sommige delen van Kroondomein Het Loo niet toegankelijk zijn voor honden, dus controleer de regels voordat je op pad gaat.

 1. Speulder- en Sprielderbos

Dit bosgebied staat bekend om zijn mystieke sfeer en grillig gevormde bomen. Het is een geweldige plek voor een ontspannen wandeling met je hond.

 1. Posbank

De Posbank biedt panoramische uitzichten over de heidevelden en is vooral in augustus en september bedekt met paarse heidebloesems.

Tips voor Kamperen met je Hond op de Veluwe

Kamperen op de Veluwe met je hond kan een geweldige ervaring zijn, maar het vereist wel enige voorbereiding. Hier zijn enkele handige tips:

 • Controleer de regels: Voordat je vertrekt, controleer de regels en voorschriften met betrekking tot honden in de natuur- en kampeerterreinen. Houd je aan de voorschriften en respecteer de natuur.
 • Houd je hond aangelijnd: In veel natuurgebieden op de Veluwe moet je je hond aanlijnen om verstoring van de flora en fauna te voorkomen. Zorg voor een stevige, lange lijn.
 • Neem voldoende water en voedsel mee: Zorg ervoor dat je genoeg water en voedsel meeneemt voor zowel jezelf als je hond, vooral als je van plan bent om lange wandelingen te maken.
 • Poepzakjes en opruimen: Neem voldoende poepzakjes mee en ruim de uitwerpselen van je hond altijd op.
 • Check de gezondheid van je hond: Zorg ervoor dat de gezondheid van je hond in orde is voordat je vertrekt. Controleer op teken en zorg voor de juiste vaccinaties en preventieve behandelingen.

Campings op de Veluwe die Hondvriendelijk zijn

Nu je klaar bent om op avontuur te gaan met je hond, zijn hier enkele campings op de Veluwe die hondvriendelijk zijn.

 • Camping de Pampel (Hoenderloo): Deze camping heeft een speciaal hondenveld waar je hond vrij kan rondrennen. Ook zijn er wandelroutes in de omgeving.
 • Camping Samoza (Vierhouten): Deze camping biedt speciale hondentoiletten en hondendouches. Er zijn diverse wandelpaden in de bossen in de buurt.
 • Camping de Wildhoeve (Emst): Deze camping heeft een hondenlosloopgebied en biedt verschillende wandelroutes. Ook zijn honden welkom op het terras van het restaurant.
 • Camping de Helfterkamp (Vaassen): Deze camping heeft ruime plaatsen en ligt in de buurt van verschillende bossen waar je met je hond kunt wandelen.
 • Camping het Vossenhol (Epe): Deze camping is gelegen in een bosrijke omgeving en biedt volop mogelijkheden voor wandelingen met je hond.

Waar ga jij kamperen met de hond op de Veluwe?

Kamperen op de Veluwe met je hond is een geweldige manier om quality time door te brengen met je huisdier en te genieten van de natuurlijke schoonheid van deze regio. Vergeet niet om verantwoordelijk te zijn en de natuur te respecteren terwijl je samen avonturen beleeft in dit prachtige deel van Nederland.