Vliegvakantie: De onbekende schoonheid van Brescia

De tweede stad van Lombardije valt meteen op door zijn rijke geschiedenis en prachtige architectuur. Toch is de bruisende studentenstad vlakbij het Gardameer vrijwel onbekend bij ons terwijl deze een zeer populair Italiaanse vliegbestemming is. Je kunt je vliegtickets eenvoudig online vergelijken en bestellen bij de populaire touroperators en luchtvaartmaatschappijen. Wij raden altijd aan gebruik te maken van een vliegticket-vergelijker. Zo ben je verzekerd van goede prijzen en last minute aanbiedingen.

Prachtige gebouwen en geschiedenis

Brescia ligt tussen Venetië en Milaan in. De eerste indruk van de stad zijn meteen de prachtige gebouwen, waar Hotel Vittoria in het hart van de stad meteen een goed voorbeeld van is. De Kelten vestigden zich hier in de 5e eeuw voor Christus. Onder keizer Augustus waren de inwoners van de oude stad Romeinse burgers. Na de val van het rijk werd de suprematie van de Lombarden opgericht. De Venetianen veroverden Brescia in 1426 en dat is nu nog in het straatbeeld terug te zien. Overal zijn smalle straatjes, rode gevels, rolluiken en prachtige gebouwen. Het mooiste plein van de stad is de Piazza della Loggia en werd in 1433 geopend. Het stadhuis werd in de Renaissance gebouwd en dat is duidelijk te zien. Aan het plein zitten ook vaak studenten, bewoners en toeristen om te genieten van een hapje en een drankje.

Lekker eten en leuke cultuur

In Brescia houden ze ook van lekker eten. U kunt hier overal de lekkerste salami, bacon, gevulde ravioli, pasta, kaas, olijven en wijn bestellen. Al deze producten zijn trouwens in veel verschillende smaken te verkrijgen. Waar Brescia vroeger verschillende keren was veroverd, vandaag de dag zijn het vooral studenten die het stadsbeeld domineren. Hier studeren nu zo’n 20.000 studenten in de stad. Via internet kun je heel eenvoudig je vliegticket naar Brescia boeken. Veel studenten zijn ook te zien op Piazza Paolo VI, het voormalige Cathedral Square. Hier zit u tussen de stadstoren en prachtige zuilengangen in, waar u goed kunt winkelen. Het Santa Giulia Museum werd in 753 gesticht door hertog Desiderius en zijn prachtige mozaïeken, zuilen en fresco’s zullen u niet teleurstellen. Op een expositieruimte van 14.000 vierkante meter zijn men meer dan 12.000 stukken bewonderen. Brescia is zeker de moeite waard een keer te bezoeken.

Vliegtickets vergelijken naar Italië

Er zijn in Nederland verschillende grote luchthavens waarop je kunt vliegen. Vervolgens kun je met je huurauto of per openbaar vervoer het land verder doorreizen. Populair zijn o.a. Rome, Milaan, Venetië en Toscane. Je kunt vliegen van o.a. Amsterdam Schiphol, Luchthaven Groningen en luchthaven Maastricht. Eventueel kun je ook vliegen vanaf Antwerpen en Brussel (België) en Frankfurt (Duitsland).